Önnek egy új enteriőrje érkezett!

Amikor már kezedben az új, online rendelt stenciled...

2016. május 05. - PaginaXY

Workshopjaink és megkereséseitek alkalmával számtalanszor felmerült már a kérdés, hogy miután megérkezett a rendelt stencil, felhasználásig és használat után hogyan a legcélszerűbb tárolni. Erre adunk most választ postunkban, de mindenek előtt arra térünk ki, hogy ha befutott hozzátok a futár az áhított mintával, mit kezdjetek vele legelőször.
floora_800.jpgElső lépésként bontsd ki a csomagod és örvendezz kicsit új stencilednek, ami önmagában is egy csinos kis tárgy. Vagy nagy tárgy. Ha kisméretű stencilt is rendeltél egy nagyméretű mellett és elsőre úgy tűnik, nincs a csomagban, vizsgáld át újra a hengert, lehet, hogy csak beleszorult. 
12194884_932114206881910_1059978961124397870_o-1.jpgKisméretű stencil: pl. Adventi számok, Pagina Antikva

Stenciljeinket okmányhengerekben vagy külön erre a célra készülő borítékban postázzuk. Ha több darabból áll a minta vagy mérete miatt nehéz csomagolni (okmányhengerbe kicsi, borítékba nagy) akkor szoktak „öszvér” megoldásaink születni, melyek esetében a biztonság az elsődleges, nem a küllem.

Második lépésként vedd ki a az okmányhengerből a sablont és szabadítsd meg a csomagolópapírtól. (Ne gyűrd össze, még hasznos lehet!)

Harmadik lépésként – ha nem éppen már a festékes henger van másik kezedben – vizsgáld át a stencilt. A szállítás alkalmával keletkezett sérüléseket 100%-osan nem tudjuk elkerülni sajnos, bár nem is gyakori, eddig egyetlen alkalommal fordult elő, hogy kissé megtört a csomagolás, de a stencil akkor is ép maradt.

Az okmányhengert ezt követően elrakhatod, odaadhatod a gyereknek játszani, szemétre helyezheted (szelektíven vagy nem), didgeridoo koncertet adhatsz vele, DE! a stencilt ne rakd vissza bele!

Minden anyagválasztásnak meg vannak az előnyei és hátrányai. Mi amikor az úgynevezett kemény műanyag mellett döntöttünk szem előtt tartottuk a tartósságát, könnyű kezelhetőségét, esetleges javítási lehetőségeit is. Ha sokáig (azaz hetekig, hónapokig) van a hengerben akkor viszont kismértékben felveheti a henger formáját, azaz nem szép lapos és könnyen a felületre simuló lesz, hanem kicsit ívessé válik. Azzal pedig nehezebb lesz szépen dolgozni.
stencilek800.jpg

Néhány ötlet, hogyan tárold a stenciledet:
- A csomagolópapírral együtt hegyezd a szőnyeg alá (felhasználás után megtisztítva)
- Akaszd nadrágtartós csipeszre a szekrénybe
- Pince, garázsfalra, szekrénybelsőre maszkoló szalaggal rögzítve.
akaszto.jpgTehát az okmányhenger szállításkor védi a stencilt a külső fizikai hatásoktól, de tárolásra nem a legalkalmasabb.

Ha kérdésetek akadna, tegyétek fel nekünk bátran kommentben itt a bejegyzés, vagy a Facebookon megosztott poszt alatt, de ha úgy tetszik jobban, e-mailben is kereshettek minket.

Kívánjuk, hogy leljétek örömetek a stencilezésben,
lakás vagy bútor felújításban, vagy amire csak
használjátok sablonjainkat...

Andi és András

A bejegyzés trackback címe:

https://paginagaleria.blog.hu/api/trackback/id/tr317712780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása